" WESELE NA CZASIE "
1. OBIAD
rosół z kury z makaronem
potrawka (ryż gotowany, sos biały, kurczak gotowany, roladki ze szpinakiem, groszek z marchewką , kalafior gotowany )
5,5 kw mięsa na osobę :
dewolay
szwajcar
zbójnicki
kotlet z brokułem i fetą w panierce sezamowej
schabowy soute z farszem serowo porowym
rolada wieprzowa
pieczeń z karkówki
kotlet schabowy lub drobiowy z czarnuszką
dodatki na ciepło
ziemniaki gotowane
kluski śląskie
pyzy
kapusta modra
sos ciemny
surówki
z białej kapusty z pietruszką
z marchewki z brzoskwinią
z selera z orzechami
2.KAWA + DESER LODOWY (ciasto od klienta )
3.ZIMNE PRZEKĄSKI
wędliny, sery różnego rodzaju ( westwalska ze szparagiem, kabanos, surowa-polska, salami z pieprzem, ser brie i lazur błękitny )
tortilla zwijana z warzywami
ciasto marchwiowe z serkiem jogurtowym i rzodkiewką
ciasto szpinakowe z szynką i serkiem chrzanowym
muszle makaronowe z farszem sałatkowym
kieszonki z kurczakiem na ostro
kieszonki ze szpinakiem i fetą
galaciki drobiowe
klopsiki w zalewie octowej
łosoś w sosie koperkowym
sałatka z makaronu ryżowego
sałatka gyros z makaronem
sałatka grecka z oliwkami
4.ZUPA DO WYBORU
węgierska, flaki, krem z pieczarek, królewska
5.CIEPŁA PRZEKASKA
- udziec + ziemniaki zapiekane +kapusta kiszona z pieczarkami+ sos czosnkowy + barszcz, herbata
6.KAWA Z TORTEM (tort, ciasto od klienta )
7.KOLACJA
Polędwiczki w skorupce kukurydzianej
szaszłyk drobiowy z cukinią , papryką i cebulką
krokiet z farszem pieczarkowo-serowym
pieczeń rzymska z sosem z zielonym pieprzem
Pon | Wto | Śro | Czw | Pią | Sob | Nie |
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |